luni, 20 octombrie 2008

Salata de macaroane cu peste afumat

Ingrediente:
200 gr. macaroane scurte, sare, castraveti acri (cam 100 gr.), 1 ceapa, 100 gr. maioneza, 1
legatura de marar, piper proaspat macinat, 1 castravete verde mijlociu, 200 gr. fileuri de peste
afumat (macrou).
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara,
lasandu-se sa se scurga bine apa.
Se taie castraveciorii murati in rondele subtiri (saramura se pastreaza). Se curata ceapa, se
toaca marunt. Se amesteca maioneza, saramura de castraveti (3-4 linguri), ceapa tocata si
mararul tocat. Se sareaza si se pipereaza puternic. Se toarna peste macaroane si se amesteca si
cu castraveciorii murati. Se lasa o ora sa se patrunda.
Se curata de coaja castravetele crud si se taie in cubulete. Se pune si el in salata, se mai
sareaza si pipereaza o data.
Se taie fileurile de macrou afumat in bucati potrivite, care se aseaza peste salata. (Macaroanele
absorb mult lichid. Daca lasati salata sa astepte prea mult si vi se pare ca s-a uscat, mai
adaugati putin lapte).
Specific: Franta

Niciun comentariu: