luni, 20 octombrie 2008

Salata de Nisa

Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 rosii mici, 100 gr. fasole verde fiarta, 5 cartofi fierti, 2 ardei grasi, 1 cutie de thon, 1 cutie
fileuri de anchois, 100 gr. masline negre mici, 3 oua fierte tari, 1 ceapa mica, 1 catel de
usturoi, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin alb, 1 lingura capere, 10 frunze de
busuioc proaspat, sare, piper
Mod de preparare:
Se pune un ou deoparte, pentru sos.
Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt.
Se taie fasolea in doua bucati. Se taie cartofii, ceapa, ardeiul gras în rondele.
Se taie rosiile si ouale in sferturi.
In castron se pune un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa,
ardeiul gras si se presara restul de usturoi. Se termina cu fileurile de anchois, tonul taiat
bucatele, maslinele si feliile de ou.
Se sareaza, se pipereaza.
Se face un sos din ulei amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou.
Se toarna peste salata si se presara cu busuiocul tocat si cu capere.Cartofii se pot înlocui cu
orez fiert
Specific: Franta

Niciun comentariu: