sâmbătă, 11 octombrie 2008

Salata de orez cu curry

Ingrediente:
1 ceapa, taiata marunt 1 catel de usturoi, pisat 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca orez brun cu
bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita piper alb 2 cesti broccoli, taiat buchetele
mici 1 legatura de praz, taiat bucatele 2 rosii mari, taiate cubulete
Sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia 1 lingura otet alb de vin.
Mod de preparare:
Pune ceapa si usturoiul intr-o cratita, cu 1/4 ceasca de apa. Lasa sa fiarba 5 minute, sau pana
cand se inmoaie ceapa, amestecand incet. Adauga apoi orezul, restul de apa, praful de curry si
piperul. Amesteca. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera cu un capac si lasa 45
de minute. Intre timp, fierbe broccoli intr-o cantitate mica de apa, sau in aburi, amestecand
ocazional, pana cand se inmoaie putin, nu mai mult de 5 minute. Ia buchetelele de pe foc si
pune-le intr-o sita, la scurs. In momentul in care orezul este gata, ia vasul de pe foc si mai lasa
15 minute, fara sa amesteci. Apoi adauga broccoli, prazul si rosiile, amestecand foarte usor.
Combina ingredientele pentru sos, toarne-le deasupra si mai amesteca o data.
Specific: India

Niciun comentariu: