duminică, 19 octombrie 2008

Saltimboca Alla Romana

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
pulpa de vitel, brinza prosciutto, frunze proaspete de menta, faina, unt, vin alb sec, sare, piper
Mod de preparare:
Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta
(uscat doar in utlimul caz, pentru ca nu mai au aroma) si o felie de brinza pe fiecare felie. Se
indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul
intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cite doua minute pe
fiecare parte dupa care se reduce focul. Se lasa pe foc pina se fragezeste. Se scot feliile de
carne, se indeparteaza scobitorile si se tin la cald. Intre timp, in vasul in care s-au prajit feliile
de carne se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, rezultind
un sos pentru carne.
Specific: Italia

Niciun comentariu: