luni, 20 octombrie 2008

Sardele marinate

Ingrediente:
1 kg de sardele, 4 cepe de arpagic, 2 catei de usturoi, 2 fire de tarhon, o foaie de dafin, o
crenguta de cimbru, 10 cl. vin alb sec, 10 cl. ulei de masline, 5 cl. otet alb, o lingurita piper
boabe, sare.
Mod de preparare:
Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un praf de sare si lasati-le sa se scurga intr-o
strecuratoare. Asezati-le una langa alta intr-o forma adanca, rezistenta la foc. Presarati
deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt, foaia de dafin rupta bucatele, frunzele de tarhon,
cimbrul si boabele de piper. Varsati intr-o cratita vinul, uleiul de masline si otetul. Puneti-le pe
foc sa dea in clocot si turnati-le peste sardele. Inveliti vasul intr-o foaie de aluminiu, lasati
pestele sa se raceasca si tineti-l apoi 2 ore la frigider. Se servesc reci, cu paine neagra unsa cu
unt.
Specific: Franta

Niciun comentariu: