duminică, 19 octombrie 2008

Snitel din piept de pui cu crusta

Ingrediente:
4 felii de piept de pui (a 150 gr. fiecare), sare, piper, 1 kg de cartofi, 1 catel de usturoi, 1
galbenus, nucsoara, 4 linguri ulei, 750 gr. conopida, 10 gr. unt sau margarina.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si
curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea,
piperul si nucsoara rasa. Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in
uleiul incins, la foc potrivit, cca 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti. Se spala
conopida, se rupe buchetele si se fierbe - cu capac - in 50 ml apa sarata, circa 10 minute. Se
scurge bine si se rumeneste usor in unt sau margarina. Se serveste langa snitelele cu crusta de
cartofi. Un sfat: crusta reuseste bine daca nu stoarceti cartofii rasi, pentru ca amidonul o
mentine intreaga. Folositi, pe cat posibil, cartofi care nu se sfarma la fiert.
Specific: Franta

Niciun comentariu: