duminică, 12 octombrie 2008

Sos curry de baza

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1
lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute
curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma, 1/2 lingurita pudra de comino,
1/2 lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii
Mod de preparare:
Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd
ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras
(sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si
3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in
timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul
devine neplacut.Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film
plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate
partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se
serveste cu orez basmati fiert.
Specific: India

Niciun comentariu: