duminică, 12 octombrie 2008

Sos Feta


Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa
preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros
sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie,
piper (optional), menta (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si
celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga
mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si
piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de
sarata.Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
Specific: Grecia

Niciun comentariu: