vineri, 10 octombrie 2008

Sote de pui cu ardei

Ingrediente:1 pui, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita zahar, 1 linguritamustar picant, 2 linguri vermut, 2 linguri smantana, sare, piper.Mod de preparare:Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenescbucatile de carne la foc iute. Se curata ceapa si se taie felii, se adauga la bucatile de pui si serumeneste si ea. Se curata ardeiul de seminte si nervuri, si se taie patratele cam de 2 cm. Candcarnea si ceapa s-au rumenit, se adauga ardeiul, se presara zaharul, se sareaza si se pipereaza.Se acopera tigaia cu un capac si se pune la fiert circa 30 de minute, scuturand din cand in candcratita. Se amesteca mustarul, vermutul si smantana, se toarna in cratita, se amesteca cucarnea, ceapa si ardeii si se mai lasa la fiert (foc mic) inca 5 minute. Se serveste cald.Specific: Turcia

Niciun comentariu: