luni, 20 octombrie 2008

Spaghete cu carne

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
Pentru 6 persoane: 300 gr spaghete, 2 linguri de ulei, 1 ceapa taiata marunt, 1 morcov mediu
taiat marunt, 1 ardei gras taiat felii, 1/2 ardei iute taiat rondele, 1 ardei capia copt, taiat fisii,
400 gr ciuperci proaspete, 150 gr cirnat afumat
300 gr carne tocata, 400 gr rosii tocate ( sau 4 rosi mari, decojite si taiate marunt), sare,
1/2 linguita praf de usturoi ( sau 1 catel de usturoi pisat), 1/4 lingurita piper, 1/4 lingurita boia
iute, 1/2 lingurita busuioc uscat,
1/2 linguita oregan uscat, 30 gr unt,
250 gr cascaval ras
Mod de preparare:
Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se
caleste ceapa cu ardeiul gras si ardeiul iute. Se adauga cirnatul afumat decojit si maruntit si
carnea tocata. Se adauga rosiile cu suc cu tot, ciupercile, morcovii si ardeiul copt. Se presara
mirodeniile (usturoi, piper, boia iute, busuioc, oregan, sare). Se lasa sa fiarba incet la foc
mediu-mic. Spaghetele fierte "al dente" (putin tari) se scurg de apa si se amesteca cu untul. In
caserola care merge la cuptor se asaza spaghetele, deasupra continutul tigaii si se acopera totul
cu cascavalul ras. Se lasa la cuptor 20 de minute la foc iute (200 gr) pina cind cascavalul este
complet topit si un pic rumenit).
Specific: Italia

Niciun comentariu: