luni, 20 octombrie 2008

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
5 catei de usturoi mari, ulei dublu rafinat de masline, un ardei iute sau boia, spaghete (80
g/persoana), apa, sare grunjoasa
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat
cit mai marunt. Cind e aurit, se adauga ardeiul taiat marunt sau boiaua si dupa un alt minut se
stinge focul. Trebuie multa atentie sa nu se arda usturoiul, pentru ca ar deveni totul amar.
Spaghetele se pun in apa sarata si deja in clocot si se fierb cit indica pe pachet (de regula 8-9
minute). Odata scurse de apa, se amesteca cu condimentul mai sus prezentat si se pun din nou
pe foc mediu pentru un minut, amestecind usor.Se servesc imediat ce se iau de pe foc
Specific: Italia

Niciun comentariu: