joi, 16 octombrie 2008

Stufat de peste

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
1,2 kg peste (crap, macrou), 5 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 2 legaturi marar,
1 legatura patrunjel, 150 gr. masline verzi, 120 ml ulei, 100 ml vin alb, sare piper
Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor.
Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in bucati de 3 cm lungime si se inabusa in 4-5
linguri ulei.
Bucatile de peste se prajesc usor in restul de ulei, apoi se pun intr-o cratita mai mare cu uleiul
respectiv si vinul si se fierbe 5 min.
Se adauga sare, piper, ceapa si usturoiul inabusite, verdeturile taiate marunt, maslinele fara
simburi si se fierbe 5 min.Se serveste rece.

Niciun comentariu: