duminică, 19 octombrie 2008

Supa crema de pui si lamiie cu spaghete

Timp de preparare: 1 h15 min
Ingrediente:
4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri,
2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii,
1,125 l supa de pui din concentrat, 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici,
150 gr. smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare
Mod de preparare:
Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic.
Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja
astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii
subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita
impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se
mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si
nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o
felie de lamiie pentru decor
Specific: Italia

Niciun comentariu: