duminică, 19 octombrie 2008

Supa de cartofi aromata

Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
750 g cartofi, 4.5 dl de supa de pui, 4.5 dl de lapte, 15 g de unt, 4 linguri de ierburi aromatice,
3 linguri de smantana, patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se
adauga cartofii si se lasa 5 minute. Se incalzeste aparte supa cu laptele, se varsa peste cartofi,
se adauga sare si piper. Se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cu mixerul, se zdrobesc cartofii pana ce se obtine o crema densa si omogena. Se lasa la racit
si apoi se pune in frigider.O ora inainte de a fi servita se scoate de la frigider.
Specific: Italia

Niciun comentariu: