duminică, 19 octombrie 2008

Supa de orez cu legume

Ingrediente:
250 gr. orez cu bobul lung, 200 gr. fasole verde, 3 rosii, 2 morcovi, 1 ardei rosu mic, 1
dovlecel mic, o bucata mica de praz, 100 gr. mazare din conserva (sau congelata), 6 linguri de
untdelemn de masline (sau altul fin), 1 ceapa, 1 cub de concentrat de legume sau vita, 2 catei
de usturoi, 50 gr. parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati morcovii. Spalati ardeiul si taiati-l in doua, curatati-l de seminte si de partile albe.
Curatati prazul si taiati-l in rondele, apoi taiati marunt, ca pentru ciorba, morcovii, dovlecelul,
rosiile si ardeiul. Curatati fasolea de ata si rupeti pastaile in doua.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o tigaie, intr-o lingura de untdelemn incins. Adaugati
orezul, amestecati si lasati-l pe foc vreme de 3 minute. Sarati, piperati.
Fierbeti separat in 1,5 litri de apa, tableta de concentrat de legume sau vita, turnati-o peste
orez, lasati sa fiarba pe foc mic vreme de 5 minute. Adaugati in oala toate legumele taiate.
Dupa 10 minute de fiert, adaugati si mazarea si mai lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din
cand in cand.
Spalati si tocati patrunjelul. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu parmezanul si cateii de usturoi
curatati si pisati. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin restul de
untdelemn. Bateti compozitia cu o furculita, ca sa se omogenizeze perfect. Varsati supa intrun
castron, adaugati sosul de patrunjel, amestecati, serviti imediat.
Specific: Italia

Niciun comentariu: