duminică, 19 octombrie 2008

Supa de peste cu ardei gras

Ingrediente:
1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu, 500 gr. file de crap (crap
dezosat), 10 gr. unt sau margarina, 1/2 l concentrat de legume, sofran , sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata usturoiul si ceapa; usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de
seminte si nervuri, se taie fasii subtiri sau cubulete. Se spala pestele, se zvanta si se taie
bucatele mai mari. Se incinge grasimea si se pun la calit ceapa si usturoiul, apoi se adauga
ardeii si se mai lasa cca 8 minute. Se toarna zeama de zarzavat, se pun bucatile de peste si se
lasa sa dea in clocot. Se adauga condimentele, se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa
fiarba 5 minute. Se poate presara - cand o serviti - putin marar verde, tocat.
Specific: Franta

Niciun comentariu: