duminică, 19 octombrie 2008

Supa de peste


Ingrediente:
Pentru supa: 1,5 kg peste marunt, 1,5 kg peste mare bucati, 1-2 capete de peste, 18 felii de
franzela, 2 rosii, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 10 fire de patrunjel, 2 foi de dafin, o crenguta de
cimbru, o bucata coaja de lamaie, sare, piper.
Pentru maioneza cu usturoi: 4 galbenusuri, 4 catei de usturoi, 20 cl. de ulei de masline, sare,
piper.
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin,
cimbrul si coaja de lamaie. Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece, si pestele
marunt. Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi
treceti-le printr-o sita fina (cu zeama cu tot). Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala,
adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.
Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul; turnati
uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza. Cand este gata, incorporati 3 linguri cu
supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat - painea prajita unsa cu maioneza cu
usturoi.
Specific: Franta

Niciun comentariu: