duminică, 19 octombrie 2008

Supa de rosii minestrone rece

Timp de preparare: 100
Ingrediente:
In afara de supa de baza minestrone aveti nevoie de: 2 rosii, curatate de pielite si de seminte,
uscate si tocate, un catel de usturoi, cojit, 1/4 cana de ulei de masline, frunze proaspete de
magheran sau oregano
Mod de preparare:
Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi,
varza, fasole, rosii (proportiile si lista depind numai de preferinte). Curatati si pregatiti
ingredientele, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-o cratita cu 3 l de apa usor sarata. Adaugati
100 g de mazare inghetata si fierbeti in vasul partial acoperit, pana ce zarzavaturile se pot
intepa usor cu furculita, in jur de o ora.
Supa de baza minestrone trebuie sa fie bine racita pentru a obtine aceasta reteta racoroasa de
vara.
Incalziti usturoiul si uleiul de masline intr-o tigaie, si prajiti rosiile cuburi in grasime, timp de
aproximativ 3 minute. Luati de pe foc, condimentati cu sare si piper, apoi amestecati cu
frunzele de magheran.
Amestecati bine cu supa de baza, puneti in castron si garnisiti cu rosii.
Specific: Italia

Niciun comentariu: