marți, 14 octombrie 2008

Supa de rosii

Ingrediente:
Carne cu mult os de pui(cca 300 g), de vaca sau vitel, morcov, patrunjel, ceapa(cca 250 g), 1/2
l suc de rosii, 40 gorez, patrunjel, telina, sare.
Mod de preparare:
Supa de rosii se prepara in mai multe feluri.Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o
lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,circa o ora, daca este carne de vitel sau de
vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.Daca este carne de pui, zarzavatul se
adauga imediat, dupa ce a dat apain clocot.Cind toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul , sau
numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipasca de fundul
oalei.Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul.Dacasupa este prea deasa, se ami
completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust
, sau se pune o lingurita de "Delikat".Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza
de telina, tocate.Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu
untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.Se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri
batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.

Niciun comentariu: