duminică, 12 octombrie 2008

Supa de sepie (calamar)

Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime, 1,2 litri de apa, 2 linguri de susan, 100 gr.orez cu
bobul lung, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 2 linguri ulei, sare,piper
Mod de preparare:
Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai
tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele iar abdomenul se taie inele.O sepie se
pastreaza intreaga.Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta.Se adauga ardeiul gras taiat
in fasii.Se soteaza 2-3 minute.Apa se pune la fiert.Cand clocoteste se adauga sepiile.Se fierb la
foc viu 10 minute.Se adauga legumele si se mai da un clocot.se adauga sare si piper.Separat
pregatim orezul.Se alege si se spala in mai multe ape.se pune la fiert impreuna cu putina
sare,1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet.Se fierbe 8 minute,se acopera si se mai lasa la
cald inca 20 minute.Se lasa sa se raceasca.Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla,in care
am adaugat sepia intreaga.In fiecare bol sau farfurie,se adauga cate o lingura de orez si se
presara cu seminte de susan.
Specific: Japonia

Niciun comentariu: