duminică, 12 octombrie 2008

Supa de usturoi

Ingrediente:
6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 gr. grasime de
gasca sau unt, 150 gr. cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie
de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati
deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si
piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de
dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa
fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o
lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe
care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper. Serviti supa peste painea cu branza
din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: