marți, 14 octombrie 2008

Supa plugarului

Ingrediente:
350 g costita afumata, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 500 g varza alba, 375 g cartofi, 2,5 l
apa fiarta cu concentrat de supa de vita, 1 felie de dovleac, 250 g rosii proaspete sau rosii
cojite (conserva), 100 g fidea, 4 linguri de bulion, sare, piper macinat, 3 fire de patrunjel, 50 g
telemea. (pentru 6 portii)
Mod de preparare:
Se taie costita in feliute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata varza si se
taie fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se scoate miezul de
dovleac de pe coaja si se taie ca si cartofii.
Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana ce devine crocanta. Se pune varza si se lasa sa se
caleasca pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei
sa se caleasca putin.
Cand legumele sunt inmuiate, se toarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc
cu legumele, fara capac, vreme de 15 minute.
Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt. Se pune fideaua
in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se pun rosiile taiate si bulionul, si se lasa sa dea un
clocot. Se gusta supa de sare si de piper, se presara patrunjel tocat si branza rasa. Se mananca
cu paine prajita si frecata cu usturoi.

Niciun comentariu: