marți, 14 octombrie 2008

Supa taraneasca

Timp de preparare: 2 h55 min
Ingrediente:
2-3 buc. morcov, 2 buc. ceapa, o radacina patrunjel, 1/4 buc. varza, 2 fire praz, piper, sare, 100
gr. slanina afumata, 50-60 gr. grasime, 200 gr. fasole uscata
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata,
se spala se taie bucatele mici si se aseaza intr-o oala la fiert.
Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pireul de fasole si slanina taiata in bucatele si
usor prajita in grasime. Se lasa sa fiarba mai departe supa, la foc potrivit, inca 25-30 min.
Cind este gata, se potriveste de sare si piper.
Se serveste cu verdeata pe deasupra.

Niciun comentariu: