sâmbătă, 11 octombrie 2008

Surprise-Shrimps

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
10 buc.creveti de marime medie, 10 felii subtiri de piept de curcan afumat, 2 portocale, 50 ml
de sirop de grenadine, 30 gr.seminte snobar, o lingura de miere de albine, 50gr. smantana
dulce, un pahar de vin rosu, demi-sec, calit. buna, 30 gr.de migdale macinate, 30 gr de unt, un
sfert de tulpina de praz.
Mod de preparare:
Se curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui. Se inveleste
fiecare in parte cu cate o felie de piept de curcan, si se fixeaza pe mijloc cu o scobitoare. Se
pune in tigaie unt , prazul taiat pestisori, sare, piper,si se prajesc la foc mediu pana se inrosesc.
Se dau de o parte. Sosul se prepara astfel:se pun in tigaie unt ,semintele de snobar,migdalele ,
sare ,piper, vin rosu , siropul de grenadine, smantana ,mierea de albine. Se amesteca omogen
pana se leaga sosul.Se taie portocalele in doua, si se aseaza pe farfurie in forma de cerc.Se
infig in jumatatile de portocale crevetii in mod uniform. Se aseaza in mijlocul farfuriei un
pahar-cupa cu picior care contine putin sirop de grenadine si se completeza cu apa si se pune
o lumanare ornamentala. Se toarna sosul pe piciorul paharului .Se aprinde lumanarea si se
serveste .
Specific: Israel

Niciun comentariu: