joi, 30 octombrie 2008

Tartă cu dovleac

Ingrediente pentru 12 porţii:- 250 g margarină- 500 g făină- 1 linguriţă zeamă de lamâie- 1 praf de sare- 1 lingură margarină şi făină pentru tavă- Făină pentru planşetăPentru umplutură:- 1 kg dovleac- 100 g zahăr pudră- 1 linguriţă scorţişoară- 1 linguriţă migdale măcinate- 1 linguriţă ulei Mod de preparate:
Cerneţi făina într-un castron, iar în mijloc faceţi o adâncitură în care puneţi sarea, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi margarina înmuiată la temperatura camerei, tăiată în cubuleţe. Frământaţi aluatul, adunaţi-l sub formă de sferă, îl înfăşuraţi într-o folie de plastic şi îl puneţi la răcit pentru 30 minute.Curăţaţi dovleacul de seminţe şi coajă şi îl daţi pe răzătoarea mare. Căliţi dovleacul într-o cratiţă împreună cu uleiul, amestecând continuu. Când a scăzut, adăugaţi zahărul şi amestecaţi în continuare până se dizolvă. Stingeţi focul, iar când umplutura s-a răcit încorporaţi scorţişoara şi migdalele.Întindeţi aluatul pe planşeta presărată cu făină. Ungeţi forma cu margarină, o tapetaţi cu făină şi cu ¾ din aluat. Întindeţi umplutura şi decoraţi cu fâşii din aluatul rămas. Coaceţi tarta la 180 C, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit. O porţionaţi şi o scoateţi din tavă după ce s-a răcit.Durata: 90 min.

Niciun comentariu: