marți, 21 octombrie 2008

Tarta provensala cu mere

Ingrediente:
Aluatul: 125 gr. faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 gr. unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 gr. mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 gr. miere
de salcam.
Mod de preparare:
Aluatul - Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in
care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi
se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune,
invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: Se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in
felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta
(diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin
mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza
feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul
incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana
bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste
ea mierea fierbinte.
Specific: Franta

Niciun comentariu: