marți, 21 octombrie 2008

Tiramisu cu crema Mascarpone

Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7
linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24%
grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca
galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se
adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine
consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga
praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza
praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu
galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua
racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in
cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa
aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e
perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa
care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao
deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.Se tine o zi la frigider, sa se patrunda
piscoturile si se serveste
Specific: Italia

Niciun comentariu: