sâmbătă, 11 octombrie 2008

Ton (macrou) in sos de iaurt picant

Timp de preparare: 5 h
Ingrediente:
file de ton 6 portii, 250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamaie, 10 gr. curry, 10 gr.
enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr.
sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin
Mod de preparare:
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.
Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si
zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate
celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in
aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou
in jurul pestelui.
Specific: Filipine

Niciun comentariu: