marți, 21 octombrie 2008

Tort Caprese

Ingrediente:
250 g migdale taiate marunt, 150 g ciocolata amaruie, 6 oua mijlocii, 200 g unt moale, 150 g
zahar, sare, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 3 linguri zahar pudra. In plus: grasime pentru uns
forma.
Mod de preparare:
Se pun migdalele intr-o tigaie si se rumenesc fara grasime. Ciocolata, rupta bucatele, se
topeste intr-o craticioara, pe baie de apa. - Se freaca bine untul, zaharul si un varf de cutit de
sare si se incorporeaza cate-un galbenus, apoi migdalele prajite, ciocolata topita si la urma de
tot albusurile batute spuma si coaja de lamaie. - Se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma
(diametrul de 26 cm) unsa si se niveleaza. Se baga in cuptorul incins la 180?C si se coace
aproximativ 45 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se taie felii si se serveste caldut sau
rece, presarat cu zahar pudra si - dupa gust - cu un sos de vanilie sau cu frisca batuta si fructe
proaspete de padure.
Specific: Italia

Niciun comentariu: