vineri, 31 octombrie 2008

Tort de clatite cu glazura de cacao


Timp de preparare:40min
Ingrediente:
Pentru clatite si umplutura ai nevoie de :500ml apa minerala, 300g faina, un varf de lingurita bicarbonat, 2 plicuri budinca cu aroma de vanilie si cappuccino darling, 1l lapte, 4linguri zahar, sare , ulei
Pentru glazura ai nevoie de: 6linguri cacao, 8 linguri zahar, 2linguri ulei, 2 liguri apa fierbinte
Mod de preparare:Amesteci apa minerala cu faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si un praf de sare ca sa obtii un aluat potrivit, din care prajesti clatita subtiri in ulei incins, la foc mic.Le lasi sa se raceasca si prepari separat budincile.Amesteci continutul fiecarui plic cu 2 linguri de zahar si putin lapte, adaugi amestecul in 500ml lapte, lasi sa fiarba cat sa se ingroase si dai deoparte.Dupa ce ai fiert budincile si s-au racit, asamblezi tortul:pui alternativ pe un platou o foaie de clatita 2 linguri de budinca cu aroma de vanilie, alta clatita, 2 linguri budinca cu aroma de cappuccino si tot asa pana termini cu o clatita.Amesteci apoi cacaua cu zaharul, uleiul si apa fierbinte ca sa obtii glazura cu care imbraci tortul.Ii tai felii numai dupa ce l-ai tinut la rece 1 ora.

Niciun comentariu: