duminică, 12 octombrie 2008

Tort de morcovi

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
5 galbenusuri, 250 gr. zahar, 250 gr. morcovi dati prin razatoare, 250 gr. migdale macinate, 1
lamaie, 80 gr. faina, o lingura praf de copt,
5 albusuri(batute), 1 varf cutit sare
Mod de preparare:
Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si
lamaia(sucul si coaja, data prin razatoare). Dupa aceea se presara si faina cu praful de copt, iar
la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea.
De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.
Tortul se da la cuptor (18o grade) circa 5o min. Se poate servi si cu: glazura de lamaie, din
250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de lamaie sau glazura de cirese, din 25o g.zahar vanilat, 1
lingura apa, 1-2 linguri cirese.
Specific: Elvetia

Niciun comentariu: