vineri, 17 octombrie 2008

Tort Diplomat Excelent

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca Delikatla, 2 oua,
un compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel
incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se
fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece. 1/2 l frisca rece
se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe
o baie de abur. O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile
astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si
bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina. Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se
scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se
pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.

Niciun comentariu: