marți, 21 octombrie 2008

Tort Tiramisu cu crema de brinza

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
1 blat de tort de cacao, 3 linguri de cafea solubila, 2 oua, 100 gr zahar, 2 cutii de 200 gr brinza
crema, 200 gr smintina sau frisca nebatuta,
50 gr cacao, 200 ml apa calda,
Mod de preparare:
Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de
10 minute cu mixerul. Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute
cu mixerul. Se desface blatul in doua. Se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata
exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara). Se acopera partea de
jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu
restul de crema. Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica.Se tine la frigider cel putin 4-
5 ore inainte de a fi servit.
Specific: Italia

Niciun comentariu: