vineri, 10 octombrie 2008

Tortilla de patatas

Timp de preparare: 20 minIngrediente:4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapteMod de preparare:Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sanu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in douape lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se facecrocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuticartofii.Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii siceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa tragacartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivitsa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul uneifarfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca.Se poate face si fara ceapa.Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau receSpecific: Spania

Niciun comentariu: