joi, 30 octombrie 2008

Strudel cu dovleac şi nuci

Ingrediente pentru 20 de bucăţi:
1,5 kg dovleac
150 g margarină
1 pachet foi de plăcintă
100 g zahăr dietetic
1 linguriţă rasă scorţişoară
1 vârf de cuţit chimbir măcinat
50 g nuci
făină pentru planşetă
1 lingură ulei pentru tavă

Mod de preparare:
Curăţaţi dovleacul de seminţe şi coajă, tăiaţi-l în bucăţi mari şi daţi-l prin răzătoare. Căliţi dovleacul ras într-o cratiţă aşezată pe foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. Când scade, adăugaţi zahărul, scorţişoara şi chimbirul măcinat.Lăsaţi pasta de dovleac la răcit, timp în care tăiaţi nucile în sferturi şi pregătiţi foile pentru umplut. Puneţi margarina la topit în cuptorul încălzit. Întindeţi foile pe planşeta presărată cu făină şi le grupaţi câte 4-5, pentru un rulou de ştrudel. Ungeţi fiecare foaie cu margarină topită, suprapuneţi-le şi aşezaţi în margine pastă de dovleac amestecată cu nuci, apoi rulaţi strâns.Aşezaţi rulourile în tava unsă cu ulei şi le coaceţi la foc mijlociu, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 C.Durata: 45 min.

Niciun comentariu: