duminică, 19 octombrie 2008

Vinete cu mozzarella (sau telemea)

Ingrediente:
1 kg de rosii, 3 vinete, 1 bucata de mozzarella (rotunda, cum se vinde in comert) sau 250 g de
branza telemea mai moale, 3 ramurele de cimbru proaspat, 1 cl de supa de pasare (concentrat
de pasare fiert in apa), untdelemn fin, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata
lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de
5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de
un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin
untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul,
sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati
mozzarella sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si
jumatate. Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Specific: Italia

Niciun comentariu: