miercuri, 15 octombrie 2008

Vinete umplute cu carne

Ingrediente:
150 g carne frageda de porc, o felie subtire de franzela, un ou, 20 g faina, piper, sare, ceapa, 4
vinete de cca. 1/4kg fiecare, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 3-4 catei de usturoi, o lingurita
ceapa rasa, patrunjel, telina, untdelemn.
Mod de preparare:
Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu 2
linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud,
faina, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se bate bine
tocatura, ca sa fie o pasta moale.Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul
unde este codita, care se indeparteaza si li sescoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa
ramina de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar, se toaca
impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru,
se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin
inpumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de
untdelemn siceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu
sucul de rosii si apa (citsa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se
fierb acoperite la cuptor. Se intorc insos. Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa
rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa
sau suc de rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit). Cratita se ia de
pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.

Niciun comentariu: