joi, 16 octombrie 2008

Zacusca cu dovlecel


Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion
Mod de preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun
intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se
rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie
dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul
de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si
doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele.
Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.Iarna, se poate servi
la tartine.

Niciun comentariu: