marți, 18 noiembrie 2008

Aluat de paine

Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Ingrediente

500 g faina
1 pachetel drojdie uscata
1 ligura zahar
1 varf de cutit chimen macinat
1 varf de cutit coreandru macinat
1 lingurita sare
15 g untura de porc
2 oua

Mod de preparare
1.Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. 1/4
l apa calduta se toarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din
toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la dospit.
2.Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora. Se pune apoi pe o
planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.
3.Cuptorul se incalzeste la 220C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se
asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii
tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori. Se acopera dupa gust si se pune
la copt 20-25 minute.

Niciun comentariu: