miercuri, 19 noiembrie 2008

Ardei copti

Ingrediente:
2 kg ardei graºi sau capia (cât mai mari ºi mai sãnãtoºi)
150 ml oþet de vin
1 lingurã zahãr sau miere

2 linguri ulei
2 linguriþe boabe muºtar

10 g piper
1 aspirinã

1 foaie dafin
o jumãtate linguriþã sare

Mod de preparare:
Se spalã bine ardeii
Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grãtar, deasupra flãcãrii, sã se
pârleascã nãpristan ºi uniform pe din afarã dar sã-ºi pãstreze carnea pe
dinãuntru
Se pune zeama cu ale ei toate la fiert
Se aºazã ardeii într-o cratiþã mare, se presarã cu puþinã sare ºi se acoperã

pentru circa un ceas
Se curãþã de pieliþã, cu rãbdare ºi un vârf de cuþit. Evitaþi apa, care le
spalã ºi gustul
Se aºazã în borcan
Dupã primul clocot, se toarnã zeama peste ardeii curãþaþi (uleiul se va
ridica la suprafaþã, protector)
Se leagã cu celofan dublu, bine muiat ºi spãlat în apã fierbinte

Un comentariu:

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef