miercuri, 19 noiembrie 2008

Ardei umpluti cu varza

Ingrediente:
Miez:
5 kg ardei foarte graºi
1 kg morcovi
3 verze mijlocii
cimbru ºi mãrar uscat, vreo 3 linguri

Zeama:
1 litru oþet
1 linguriþã piper
3 linguri apã
2 linguri rase cu sare

Mod de preparare:
Se grijesc ardeii de seminþe ºi cotoare, se spalã
Varza se taie fideluþã
Morcovii se rad
Se pune zeama la fiert
Se freacã cu puþinã sare ºi ierburi uscate varza ºi morcovii
Se umplu ardeii cu varzã ºi morcovi, se potrivesc în borcane
Se toarnã zeamã fierbinte (sub borcanele de sticlã se pun cuþite, sã nu
se spargã)
Pentru siguranþã, se mai fierb borcanele într-o cratiþã mare cu apã fierbinte

Niciun comentariu: