duminică, 30 noiembrie 2008

Branza topita

Ingrediente:
2 l de lapte
2 kg brânză de vaci
6 ouă
400 g unt
800 g smântână
sare, piper,delicat după gust
3 linguriţe de bicarbonat
Facultativ se pot adăuga ciuperci,verdeaţă, şuncă sau măsline

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după
care o dăm prin maşina de carne. Brânza măcinată o amestecăm cu untul, ouăle,
sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul şi o lăsăm să stea timp de 10-12 ore la macerat.
Punem apoi compoziţia într-o cratiţă cu fundul dublu la foc potrivit, mestecăm cu
lingura de lemn, până devine o pastă fluidă fără boţuri, după care dăm cratiţa
deoparte, adăugăm smântâna, o încorporăm bine, dăm gust de sare şi piper, apoi o
turnăm în forme diferite şi dăm la rece. Acoperim vasele după ce s-a răcit
compoziţia.

Niciun comentariu: