marți, 25 noiembrie 2008

Cartofi cu ciolan de porc

Ingrediente:
1,4 kg rasol de porc cu os
1,2 kg cartofi
300 g ceapã ­
100 g unturã
100 g­ roºii conservã ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Rasolul de porc se curãþã de tendoane, se porþioneazã, se opãreºte ºi se
spalã cu apã rece. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Cartofii se spalã, se
curãþã, se spalã, se taie cuburi ºi se fierb în apã cu sare. Pãtrunjelul verde se spalã
ºi se taie mãrunt. Rasolul se înãbuºã la cuptor într­o tavã cu 50 g unturã, zeamã
de la roºii ºi puþinã apã, apoi se adaugã apã fiartã cca 1 l ºi se fierbe în vas
acoperit. Se adaugã sare, piper. Ceapa se înãbuºã cu restul de unturã ºi 100 ml
apã.
Se serveºte cald, cu roºii deasupra, ceapã înãbuºitã ºi garniturã de cartofi
natur cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: