miercuri, 26 noiembrie 2008

Cartofi cu cotlet de porc la cuptor

Ingrediente:
600 g cotlet de porc fãrã os
100 g unturã sau­ 100 ml ulei ­
50 g fãinã ­
200 ml lapte ­
100 g smântânã ­
2 ouã ­
100 g caºcaval ­
20 g pesmet ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Cotletul se spalã ºi se sãreazã. Cartofii se spalã, se fierb în coajã ºi se taie
cuburi mici. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Cotletul se înãbuºã într­o
tavã cu 50 g unturã sau ulei ºi 100 ml apã, pânã se rumeneºte. Fãina dizolvatã în
100 ml lapte rece se adaugã în 50 g unturã sau ulei încãlzit, se adaugã restul de
lapte, se fierbe 10 minute ºi se amestecã continuu, pentru a nu se forma aglomerãri
Compoziþia se rãceºte puþin ºi se amestecã cu ou, piper, cartofi ºi sare, se aºeazã
într­o tavã unsã cu unturã ºi tapetatã cu pesmet. Deasupra se toarnã smântânã ºi
se presarã caºcaval ras. Tava se introduce la cuptor cca 20 minute.
Se serveºte cald, cu garniturã de cartofi gratinaþi.

Niciun comentariu: