marți, 25 noiembrie 2008

Cartofi cu cotlet de porc

Ingrediente:
700 g cotlet de porc fãrã os ­
50 g fãinã ­
150 g unturã sau 150ml ulei ­
50 g unt ­
200 ml ­ lapte
10 g zahãr ­
­100 g caºcaval
100 g pastã de tomate ­
2ouã
20 g pesmet
1 kg ­cartofi
500 ml apã ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Cotletul se spalã, se porþioneazã, se sãreazã ºi se bate puþin. Cartofii se
spalã, se fierb în coajã, se curãþã ºi se taie rondele. Caºcavalul se curãþã de coajã
ºi se rade. Pasta de tomate se dilueazã cu 100 ml apã. Bucãþile se înãbuºã în
unturã sau ulei cu 500 ml apã. Peste cotlet se adaugã pastã de tomate, zahãr,
piper, sare ºi se fierb împreunã 10 minute. În 50 g unt încãlzit se adaugã fãinã
dizolvatã în 100 ml lapte rece, restul de lapte ºi se fierbe cca 10 minute, amestecând
continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se rãceºte puþin, se adaugã treptat
ouãle, se amestecã cu cartofii. Compoziþia obþinutã se aºeazã într­o tavã unsã cu
unt ºi tapetatã cu pesmet. Deasupra, se presarã caºcaval ras ºi se introduce în
cuptor la foc moderat, cca 20 minute.
Se serveºte cald, cu garniturã de cartofi ºi sos.

Niciun comentariu: