duminică, 30 noiembrie 2008

Cascaval

Ingrediente:
2 l lapte dulce
2 kg brânză de vaci
400 g brânză de oi frământată
2 ouă
300 g unt sau margarină
o lingură de bicarbonat

Mod de preparare:
Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în
lapte ca să o mai scoacem o dată. După ce s-a ales brânza de zer, punem la scurs întrun
tifon şi lăsăm până se scurge bine. Brânza scursă o dăm prin maşina de carne, apoi
o amestecăm cu ouăle, brânza de oi sau brânză de burduf din comerţ, untul şi
bicarbonatul. Lăsăm compoziţia să stea timp de şase până la şapte ore, apoi o punem
într-un vas cu fundul dublu. Punem vasul pe plită la foc domol, învârtim cu lingura
de lemn până compoziţia devine fluidă şi se leagă de lingură, atunci este gata şi,
caldă, o punem în forme de plastic, după care dăm la răcit.

Niciun comentariu: