marți, 11 noiembrie 2008

Ciorba de salata cu fasole boabe

Ingrediente:
500 g de salata verde, 500 g de fasole boabe, 2-3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, sare, un ou, ceva pentru acrit, dupa gust (bors, zeama de lamaie, otet), patrunjel verde tocat, 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Fasolea boabe se alege cu o seara inainte si se pune la inmuiat in apa rece. A doua zi se spala salata frunza cu frunza si se opareste 5 minute in apa clocotita cu sare. Se scurge salata si se taie. Fasolea boabe se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se scurge de apa si i se pune alta apa, clocotita, si se lasa sa fiarba in continuare. Cand aceasta este fiarta, fara sa se fi zdrobit boabele, se scurge si se pune deoparte. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Se caleste in 2-3 linguri de ulei si se completeaza cu 3 litri de apa. Se lasa sa fiarba cam 10 minute si se adauga salata taiata si fasolea fiarta. Mai lasam sa dea un clocot, acrim ciorba cu unul din ingredientele de mai sus si stingem focul. Dupa 5 minute batem un ou ca pentru omleta intr-o farfurie si amestecam cu zeama din ciorba, apoi turnam continutul farfuriei in oala, amestecand bine. Se serveste cu smantana si cu patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu: