miercuri, 19 noiembrie 2008

Colaci de Sf Paste ori de Craciun

Ingrediente:
2 kg fãinã
125 ml ulei
100 g drojdie
apã – cât primese aluatul
1 linguriþã zahãr (ori cât iei de douã-trei ori între trei deste)

Mod de preparare:
Drojdia se desface într-o ceascã de apã caldã
Se cerne fãina moviliþã
În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei
Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat vârtos
Frãmântatul dureazã cam o jumãtate de orã, dospitul nu mai mult de o
orã, cã face aluatul bãsici
Se bate coca cu maiul câteva minute, înainte de a o pune la cuptor, sã
se spargã bãsicile
Se întinde funie aluatul, se-mpleteste cerc
Se presarã fãinã în tãvi si se potrivesc colacii
Se lasã sã mai dospeascã niþel, sã umple tãvile
In cuptorul încins si cu foc potrivit stau cam o orã, sã prindã coajã

Niciun comentariu: