joi, 13 noiembrie 2008

COMPOT DE PRUNE

Ingrediente:5 kg prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingurita rasa de scotisoara.

Mod de preparare:Zaharul, apa si mirodeniile nemacinate se pun intr-o oala de 6-8 l, Cind siropul clocoteste, se adauga circa 1/4 din prunele spalate si curatate de codite, se amesteca cu lingura in sirop, ca sa se infierbinte toate un minut, apoi, fara sa clocoteasca, se scot cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita; cind siropul clocoteste din nou, se pun alte prune la fel, pina cind se termina toata cantitatea.Prunele se asaza nepresate in borcane, lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura acestora.Siropul se lasa sa se mai raceasca, apoi se toarna uniform peste ele, pina la acelasi nivel.Borcanele se leaga si se sterilizeaza in apa.Daca se lucreaza corect la legat si sterilizat, nu e nevoie de nici un conservant.

Niciun comentariu: