luni, 24 noiembrie 2008

Crap cu masline

Ingrediente:
­ 700 g crap fãrã cap ­
200 ml ulei
200 g mãsline ­
100 g ceapã ­
­200 g arpagic ­
70 g pastã de tomate
50 ml vin alb ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
100 g lãmâie ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se porþioneazã, se spalã ºi se sãreazã. Mãslinele se opãresc
ºi se þin în apã rece. Arpagicul se opãreºte ºi se curãþã de coajã. Ceapa se curãþã,
se spalã ºi se taie mãrunt. Lãmâia se spalã; jumãtate se taie rondele subþiri ºi din
restul se extrage sucul. Pãtrunjelul se spalã ºi se taie mãrunt. Pasta de tomate se
dizolvã în 150 ml apã. Bucãþile de peºte se aºeazã într­o tavã cu 50 ml ulei ºi se
introduc la cuptor la o temperaturã moderatã. Ceapa se înãbuºã în 50 ml ulei ºi
100 ml apã, la care se adaugã pastã de tomate, fãinã dizolvatã în apã rece (cca
500 ml), piper, sare ºi se fierbe. Arpagicul se înãbuºã în 50 ml ulei; în sos se
adaugã mãsline ºi se fierb 10 minute. Sosul obþinut se toarnã în tavã peste bucãþile
de peºte. Spre sfârºitul fierberii, se adaugã vin, suc de lãmâie, pãtrunjel verde ºi
se introduc la cuptor cca 5 minute.
Preparatul se serveºte cu felii de lãmâie ºi pãtrunjel verde deasupra

Niciun comentariu: